Tematem wiodącym tegorocznej ekspozycji będą kiszonki. Kiszone warzywa i owoce są źródłem kwasu mlekowego, który oczyszcza organizm i wzmacnia system obronny. Najzdrowsze są kiszonki wykonane samodzielnie, w sposób naturalny, bez środków
konserwujących. Na
wystawie będzie można zapoznać się z przepisami na wykonanie własnych kiszonych produktów. Oprócz tego podczas wystawy prezentowane będą również dziko rosnące rośliny użytkowe, drzewa i krzewy sadzone w ogrodach jako rośliny ozdobne, a także ciekawe
i oryginalne
owoce z kolekcji drzew i krzewów łódzkiego Ogrodu Botanicznego.
W dniu 23.09.2018 r. (niedziela) o godz. 12.00 rozpocznie się prelekcja „Warzywa i owoce – naturalne wspomaganie zdrowia” – prowadzona przez dr Ewę Kuchowicz.
Wstęp na wystawę jest bezpłatny od strony ul. Retkińskiej 39/65.
Kuratorem wystawy jest Pani Małgorzata Słabiak.
Organizatorzy zapraszają!
Brak komentarzy