Podczas Festiwalu Azjatyckiego będzie można zanurzyć się w bogatej kulturze Azji i jej różnorodnej kuchni.W tle słychać będzie szum tłumu, a w powietrzu unosić się będą zapachy tajskich przypraw i japońskiego ryżu. To będzie niezwykły moment na odkrywanie nowych smaków! Wśród nich znajdziecie indyjską pakorę - czyli indyjskie placuszki z warzywami i przyprawami, gruzińskie chaczapuri, czy też libański tabbouleh - sałatkę z bazylią, miętą i soczewicą. Na festiwalu Azjatyckim w Łodzi zaśpiewają kolory i smaki, od trawy cytrynowej, przez ostrą chilli, aż po zioła i przyprawy z całej Azji. Na miejscu będzie można spróbować również domowego curry z chrupiącymi warzywami, zupy pho - aromatycznej zupy wietnamskiej z makaronem ryżowym i mięsem, czy wietnamskich kanapek bahn mi z mięsem, warzywami i sosami. A to nie wszystko - kuszące będą także dania kuchni koreańskiej i malezyjskiej. Nie zabraknie oczywiście japonskiego sushi w wielu wariantach. Sushi to często prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. A propos sztuki....na tym festiwalu możemy się spodziewać, ze wiele proponowanych dań, to będa własnie prawdziwe dzieła sztuki. Kazdy, kto lubi oryginalne i niecodzienne w Polsce smaki - musi tu być.
Patronat nad wydarzeniem objął niezależny portal o Łodzi www.Lodzianin.pl
Brak komentarzy